Forældregrupper

Forældregrupperne er det centrale element i foreningen. Det var i en forældregruppe, at idéen til foreningen blev født og tog form, og vi håber på at andre vil kunne få gavn af at være med i en gruppe.

En forældregruppe virker bedst hvis den får lov at have det indhold og den form, der passer til deltagerne. Vi er alle sammen forskellige, og har forskellige opfattelser af hvad vi forventer af gruppen. Gruppen er en slags Erfa-gruppe, der drejer sig om at være forældre til handicappede børn.

Den oprindelige gruppe mødes cirka én gang hver anden måned, nogle gange oftere. Vi mødes over lidt brød og en kop kaffe, og får luft for nogle af de ting, der har tynget os siden sidst. Det kan være vores børns tilstand, problemer med myndighederne eller erfaringer fra institutionerne, men det kan også tit være ting som f.eks. nye hjælpemidler eller medikamenter.

En forældregruppe kan ikke træde i stedet for professionel hjælp!

Men når man har brug for at vide, at dem man taler med ved præcis hvordan man har det, så kan en forældregruppe være det eneste forum man kan få.

Vores forældregrupper skiller sig ud fra andre foreningers grupper ved, at vi ikke har en politisk dagsorden eller kun har børn med en bestemt type handicap. Vi vil gerne skabe grupper, der er så lokale som muligt, så man får et stærkt netværk i de hårde tider. Det der er svært er ikke det enkelte handicap, men at man skal forholde sig til et barn, der aldrig får et normalt liv. Og man skal gå alene med bevidstheden om, at man kan miste sit barn.