Samarbejde med kommunerne

Når en familie får er barn med svære handicap påvirker det den meget. Mange af forældrene går ned med stress, depression og på længere sigt nedslides de ofte fysisk.

De fleste af os kender udtrykket post-traumatisk stress, men post-traumatisk vækst er mere ukendt. Post-traumatisk vækst giver personen en værdi forøgelse, f.eks. nye venner, at der sættes mere pris på hverdagen osv. Mennesker der oplever post-traumatisk vækst har mindre risiko for at blive deprimeret og stressede.

En af de mest betydningsfulde faktorer er at have nogle ligestillede at dele ens erfaringer og at afstemme forventning til fremtiden med.

Vi er igang med at oprette et program hvor en gruppe af forældre mødes i et planlagt forløb. Forløbet kommer både til at indeholde værktøjer til bearbejde sorgen i parforholdet, over for vennerne og ikke mindst for en selv.

Målsætning er at forebygge depression, stress og kriser i parforholdene. Vi håber dette vil sænke antallet af sygemeldinger og mindske antallet af skilsmisser i gruppen og derved give kommunerne en besparelse i det lange løb.

Vi søger en kommune til pilotprojektet

Er I interesserede, så kontakt Lars Adolfsen på tlf.: 51 36 96 83